Overzicht sponsoren en donateurs

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag


Donatie Lions voor Stichting Leergeld NOP

Lionsclub Noordoostpolder schenkt € 2.500 aan Leergeld

Door de Coronamaatregelen konden op 2e Paasdag voor de tweede maal op rij de activiteiten voor de Buitendag Noordoostpolder in het Kuinderbos niet doorgaan. Dit deed de organisatie besluiten tot een alternatief programma. Er is een autopuzzeltocht voor gezinnen uitgezet, waar 400 gezinnen enthousiast aan hebben meegedaan. Daarnaast was er een actie met nestkastjes. Kinderen konden in het Kuinderbos een bouwpakket ophalen, deze in elkaar zetten en versieren en weer inleveren in het Kuinderbos. Dit heeft prachtige resultaten opgeleverd en de prijswinnaars hebben mooie prijzen gewonnen. Deze nestkastjes hebben allemaal een plek gekregen in het Kuinderbos. Tijdens de autopuzzelrit verkochten de leden van Lionsclub Noordoostpolder op meerdere plekken verschillende versnaperingen, waarvan de opbrengst beschikbaar wordt gesteld aan Stichting Leergeld Noordoostpolder. Misschien wel door het koude en winterse weer op deze 2e Paasdag was de opbrengst bijzonder goed te noemen. Daarom werd aan het begin van het nieuwe schooljaar tijdens de bestuursvergadering van Leergeld Noordoostpolder een cheque van maar liefst € 2.500 uitgereikt. Daar zullen meerdere kinderen en jongeren mee geholpen kunnen worden om mee te doen aan sportieve of culturele activiteiten. Kinderen krijgen dan de gelegenheid mee te doen, ook als hun ouders de contributie of bijdrage daartoe niet zelf kunnen betalen.

Tafelronde 49 doneert aan Leergeld NOP

De Tafelronde 49 van Noordoostpolder hield november-december 2021 haar actie voor een goed doel. De lekkerste aardappel ven eigen polderbodem was tijdelijk te bestellen in de vorm van een 10 kg zak. De opbrengst kwam ten goede aan de Stichting Leergeld Nordoostpolder. Zij stelt zich als doel een kans te bieden aan kinderen die vanwege een tekort financiële middelen niet kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Tranemo Benelux jubileert en doneert aan Leergeld NOP

Tanemo Benelux is een internationale organisatie met het moederbedrijf in Tranemo Zweden. Het bedrijf levert geavanceerde bedrijfskleding en is met kantoor en showroom gehuisvest aan de Ecu in Emmeloord. De locatie Emmeloord is verantwoordelijk voor de afzetmarkt in Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf bestaat binnenkort 15 jaar. Dat betekent enerzijds een dag met gezellige activiteiten, maar men vond het ook mooi aandacht te hebben voor een goed doel, waarbij de keuze werd gemaakt voor Stichting Leergeld Noordoostpolder Op donderdagochtend 4 november werd, tijdens de koffie break, door een van de bestuursleden van Stichting Leergeld NOP een voordracht gegeven over het werk van Leergeld Nederland landelijk en in dat kader de activiteiten van de plaatselijke Leergeld Stichting. Stichting leergeld ondersteunt kinderen die niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn, zoals schoolreisjes, lidmaatschap van een (sport) club, muziekles of de fiets die nodig is om naar school te gaan. Zij voorkomt dat kinderen, door gebrek aan financiële middelen thuis, in een sociaal isolement geraken. Leergeld NOP mocht ter plekke als donatie een cheque in ontvangst nemen van Tranemo ter waarde van € 1500.

MTH accountants en adviseurs doneert aan Stichting Leergeld NOP

MTH organiseerde afgelopen winter een knutselactie onder haar personeel. Opdracht: maak een mooi en origineel koekhuisje. De collega’s met de mooiste, origineelste koekhuisjes mochten een donatie doen aan een goed doel naar eigen keuze. De knutselactie werd gewonnen door Tjitske Westra. Tjitske is moeder van vier kinderen en had samen met haar kinderen het winnende koekhuisje gebouwd. Als winnaar mocht zij een goed doel uitkiezen en had zij zich verdiept in wat Stichting Leergeld doet. Leergeld ondersteunt kinderen die door gebrek aan financiële middelen thuis niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn, zoals schoolreisjes, lidmaatschap van de voetbalclub of het hebben van een fiets om naar school te fietsen. Zij voorkomt dat kinderen hierdoor in een sociaal isolement geraken. Als moeder kon zij zich heel goed voorstellen hoe belangrijk het is dat je als kind moet kunnen meedoen met alles wat school te bieden heeft en koos zij Leergeld als doel voor de door haar gewonnen donatie. Op donderdag 18 februari 2021 mocht een delegatie van St. leergeld NOP op het kantoor van MTH accountants en adviseurs een cheque ter waarde van € 500 in ontvangst nemen. Met dit bedrag kunnen weer een aantal kinderen gewoon meedoen. Namens deze kinderen: bedankt!