Uitreiking Aves Award 2023

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Stichting Leergeld kreeg uit handen van Christie Luisman en Rik Holterman, beide trainees bij Stichting Aves, een cheque van € 1000,-. Nardi van Ham en Leo Hanssen van Stichting Leergeld namen deze gift buitengewoon dankbaar in ontvangst. “Prachtig. Met dit bedrag kunnen we voor veel gezinnen iets betekenen.”

Aves Award

Dit voorjaar wonnen de 21 trainees van Aves gezamenlijk de Aves Award. Als stichting voor primair onderwijs van 33 scholen in Emmeloord, Kampen en Vollenhove, reikt Aves deze prijs jaarlijks uit tijdens haar Avesdag. Het is een blijk van waardering voor een medewerker of groep medewerkers van Aves die zich het afgelopen jaar op een bijzondere wijze heeft of hebben ingezet. De Aves Award bestaat uit een glassculptuur én een geldbedrag van 1000 euro. Het geldbedrag is bestemd voor een goed doel dat zich inzet voor kinderen die dit goed kunnen gebruiken.

Stichting Leergeld

Aandacht voor kansengelijkheid en ondersteuning van gezinnen met een kleine portemonnee waren voor de trainees doorslaggevend bij hun keuze voor Stichting Leergeld. “Als trainees wilden we graag dat het geld lokaal werd ingezet en natuurlijk dat het vooral kinderen helpt of blij maakt. Stichting Leergeld bleek een schot in de roos,” zegt Rik Holterman met een glimlach.

Nardi van Ham van Stichting Leergeld: “Als stichting willen we graag een vangnet zijn. We komen achter de voordeur bij gezinnen met geldzorgen. We helpen dan waar we kunnen of we verwijzen door als het nodig is. In veel gevallen helpen we met het invullen van formulieren, processen van de gemeente of het aanvragen van landelijke toeslagen. Ook en soms juist als een situatie niet standaard is. We hebben bijvoorbeeld met de gemeente bemiddeld toen een kind van een gezin graag een zwemdiploma wilde halen en vanwege de leeftijd niet meer in aanmerking kwam voor een vergoeding. We zorgen ook voor financiële ondersteuning zodat kinderen kunnen sporten of op schoolreis kunnen gaan. En heeft een kind geen fiets of schoolspullen, dan zorgen wij daarvoor.

Onze hoofdvraag is en blijft altijd: Wat kunnen we voor dit gezin betekenen. Hoe klein of groot die hulpvraag ook is. De missie van Stichting Leergeld Noordoostpolder is: Alle kinderen van vier tot 18 jaar doen mee. Want nu meedoen is straks meetellen! Daar gaat de gift van Aves ons absoluut bij helpen.”

Meer weten over Stichting Leergeld, neem dan een kijkje op www.leergeldnoordoostpolder.nl

Een gift of donatie is altijd welkom.

Trainees van Aves

De trainees van Aves komen allemaal uit een ander vakgebied en willen graag de overstap maken naar het onderwijs. Stuk voor stuk hebben ze nu een betaalde baan bij Aves als trainee. Ze werken twee tot drie dagen als leraarondersteuner in de klas. Eén dag daarvan is een stagedag. Naast dit werk, volgen de trainees namelijk ook een PABO-opleiding. Deze studie wordt betaald door Aves en is één van de manieren waarop de stichting het lerarentekort aanpakt. Na de studie hebben de trainees uitzicht op een vaste baan als leerkracht bij Aves.