Geld Zuyderzee Lyceum voor Stichting Leergeld NOP

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Emmeloord De leerlingen van het Zuyderzee Lyceum Junior (klas 1 tot en met 3) hebben vrijdag 12 januari een cheque ter waarde van 2300 euro overhandigd aan Stichting Leergeld.

De leerlingen hebben dit geld opgehaald met de jaarlijkse kerstmarkt op school.

De organisatie van de kerstmarkt was in handen van de leerlingen zelf, uiteraard onder toeziend oog van de docenten. Naast het geld inzamelen voor het goede doel, leerden de leerlingen wat er zoal komt kijken bij het organiseren van een activiteit. Zo moesten ze per groepje een poster maken als onderdeel van het vak Digitalisering en Onderzoeks- vaardigheden en bedachten ze in de mentor les welke activiteit ze gingen organiseren of wat voor lekkers ze wilden verkopen en thuis voorbereiden.

Met een kleine bijdrage voor de entree konden ouders, verzorgers, opa’s en oma’s genieten van een gezellige kerstmarkt. Onder het genot van onder andere warme chocolademelk. brownies, hamburgers en tosti’s kon iedereen meedoen aan allerlei spelletjes. Ook verkochten leerlingen zelfgemaakte kerstkaarten. Iedereen kon terugkijken op een geslaagde kerstmarkt.